Εορτη 28ης Οκτωβριου 2017

Την Παρασκευή, 27/10/2017, συγκεντρώθηκε το σχολείο μας στο πολυχώρο “Κωσταράκος”, στα Καμίνια του Πειραιά, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. Το πρακτικό της ημέρας ανέγνωσε η πρακτικογράφος του σχολείου, κ. Ελένη Δερτιλή, φιλόλογος. Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι πρώην Διευθύντριες στυλοβάτες του ΓΕΛ Καμινίων, η κ. Μαρία Τζερμπίνου, η κ. Μυρσίνη Πολιτάκη, που έδωσαν και τα βραβεία και αριστεία στους μαθητές και στις μαθήτριες που διέπρεψαν κατά το σχολικό έτος 2016-17 και η κ. Δήμητρα Γασπαράτου, που ανεχώρησε νωρίς για να παραστεί στην γιορτή του σχολείου της.

Για άλλη μια φορά οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στη γιορτή, με την ουσιαστικότατη καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, κ. Μαρίας Δόμπροβιτς, κοινωνιολόγου και κ. Αθανασίου Σωτηρίου, φιλολόγου, μας εντυπωσίασαν και μας συγκίνησαν με την ωριμότητα, την ευαισθησία και το ταλέντο τους. Μας «ταξίδεψαν» στην εποχή του έπους του ’40, μας έκαναν να ριγήσουμε, θυμίζοντάς μας τις πληγές που προκάλεσαν στο πέρασμά τους ο φασισμός και ο ναζισμός, να νιώσουμε υπερηφάνεια για όλους εκείνους που με σθένος αντιστάθηκαν και να δακρύσουμε για τις ζωές των αθώων που χάθηκαν.

Ευχαριστούμε, παιδιά, που με σεμνότητα τιμήσατε αυτούς που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Να θυμάστε ότι και αυτοί, όπως και εσείς, ‘δεν ήταν πλασμένοι για τον πόλεμο’

Απόσμασμα απο την εκδήλωση φτιαγμένο από την καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Μαρία Γαλανοπούλου