Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο

Από 15 έως 18 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες, ύστερα από αίτηση της Διευθύντριας, Ψυχογιού Κων/νας. 37 παιδιά του Λυκείου μας από όλες τις τάξεις είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην καρδιά της Ευρώπης, στο Ευρωκοινοβούλιο, να δουν τη συμμετοχή όλων των χωρών που ανήκουν στην Ευρώπη και τη συμβολή τους στην ιστορία και τον πολιτισμό της (Parlamentarium, Σπίτι ευρωπαϊκής ιστορίας). Βρέθηκαν σε μια πολυπολιτισμική πόλη, με κατοίκους από όλα τα μέρη της γης και βεβαίως, Έλληνες!

Περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης και επισκέφτηκαν το Atomium , τη mini Europe και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Επίσης, γνώρισαν πόλεις γνωστές του Βελγίου, όπως την Οστάνδη και την Brugge (τη γνωστή Βενετία του Βορρά)! Τέλος, επισκέφθηκαν ένα  παραμυθένιο γερμανικό χωριό, στα σύνορα με το Βέλγιο, το γραφικότατο Monschau!

Τα βράδια τα πέρασαν στην Μεγάλη Πλατεία(Grand Place) και γνώρισαν την κουζίνα διάφορων τόπων, της Ιταλίας, της Τουρκίας, του Λιβάνου, της Ιαπωνίας…. Φωτογραφήθηκαν, αποτύπωσαν όσα καινούργια είδαν, γέμισαν εντυπώσεις, μίλησαν στην αγγλική ή στη γαλλική, έκαναν τις αγορές τους και επικοινώνησαν με ξένους!!!

Ευχόμαστε και ελπίζουμε σε νέα , όμορφα ταξίδια με πολύχρωμες εικόνες και αξέχαστες εμπειρίες!!!!

Grand Place
Οστάνδη
Grand Place
Atomium
Brugge

Β